0
Winkelmand

Zuurvlees met rode wijn

Probeer ook eens deze heerlijke zuurvlees met rode wijn!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Dep het vlees droog en schud om met zout, peper en bloem. Verwarm de boter in een grote braadpan en bak het vlees in porties rondom bruin.
  2. Schep al het vlees uit de pan en voeg de uien toe. Bak ze in circa 5 minuten op middelhoge stand zacht en bruin.
  3. Doe het vlees terug in de pan en voeg de wijn, de azijn en de specerijen toe. Schep alles goed om.
  4. Leg het deksel op de pan en breng op lage stand langzaam aan de kook.
  5. Voeg na 1½ uur de ontbijtkoek en appelstroop toe. Sudder het vlees nog een uur tot het helemaal zacht is en de saus stroperig en donker.

Ingrediënten

4 personen

600 gram doorregen runderlappen in blokjes

2 eetlepels bloem

50 gram boter
of
50 gram margarine

4 grote uien gesnipperd

200 milliliter rode wijn

4 eetlepels rodewijnazijn
of
4 eetlepels balsamicoazijn

8 jeneverbessen

8 kruidnagels

4 laurierblaadjes

3 plakken ontbijtkoeken in blokjes

2 eetlepels appelstroop

Ingrediënten

Voor 4 personen

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
490
Koolhydraten
31
Vetten
21
Verzadigde vetten
11
Eiwitten
34
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0